Skip to main content

Torbjørn Røe Isaksen besøkte Stine og Sander på McDonalds i Sandefjord

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen har vist stor interesse for arbeidsinkluderingsordningen HELT MED, og tok turen til McDonalds i Sandefjord for å møte to av dem som har fått jobb gjennom HELT MED. Besøket ble dekket av Sandefjords blad.

Sandefjords blad intervjuet blant annet Stine Johansen (41), som har fått jobb gjennom HELT MED på McDonalds restaurant i Sandefjord sentrum. Intervjuet foregikk på McDonalds restauranten på Fokserød i Sandefjord, ettersom dette lokalet er enda større. Stort lokale er hensiktmessig når også arbeids- og inkluderingsministeren med følge kommer på besøk.

2021 august 20210819 122209McDonalds Fokserød i Sandefjord, like ved Torp flyplass

Stine har jobbet på McDonalds siden 4. januar i år. Før det gikk hun arbeidsledig i fire år. Hun har bare gode ord å si om sin arbeidsgiver.

– Det er fint å ha noe å gjøre. Det er snille og hyggelige folk som jeg jobber sammen med, sier hun til Sandefjords blad, og legger til:

– Jeg får skryt hver dag jeg er på jobb.

 2021 august 20210819 123927

Sentralt i HELT MED, og avgjørende for de gode resultatene, er ordning med oppfølging fra jobbspesialist gjennom hele yrkeskarieren. I Sandefjord er det jobbspesialist Mona Connolly i Fønix AS som står for den gode oppfølgingen.

– Hun kom raskt inn i oppgavene. Stine har vært suverent flink. Hun er pliktoppfyllende, kommer til tiden og takler de kravene som er i det ordinære arbeidslivet, sier Connolly til Sandefjords blad.

 Hun roser også det gode samarbeidet med McDonalds, som er skikkelig gode på arbeidsinkludering og godt arbeidsmiljø.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen får en god prat med arbeidstakerne, arbeidsgiver og jobbspesialisten som gir oppfølgingen. Og han liker det han ser og hører.

– Det gir noe for deg å få en arbeidsplass og føle at noen trenger deg, og vite at det er behov for deg. Det er fint for samfunnet også. Hvis ikke arbeidsgiverne gjør det, så får vi det ikke til. Det er viktig å understreke at McDonald’s sier at det gjør dem til en bedre arbeidsplass for alle. Det er fint å vite at man jobber i en bedrift og i et selskap som er inkluderende, som er opptatt av å gi forskjellige folk en sjanse, sier han til avisen.

2021 august 20210819 124316

– Målet er å hjelpe 100 ut i jobb hvert eneste år, men da må vi ha politikerne med oss. Vi opplever at Røe Isaksen er en av de som ønsker at virkemidlene for å få det til skal på plass, sier Jarle Eknes, daglig leder i HELT MED.

I HELT MED har vi gjennom flere år hatt et svært godt samarbeid med McDonalds flere steder i landet. Blant annet med Magnus Dagestad, som er franchisetaker for seks McDonalds restauranter. 25. november åpner han den syvende. Han er kjempefornøyd med de tre han allerede har ansatt gjennom HELT MED-ordningen på tre forskjellige restauranter, og ønsker å utvide suksessen til flere av restaurantene han driver.

Stine jobber på McDonalds i Sandefjord sentrum, Sander jobber ved McDonalds Fokserød i Sandefjord, og Ine jobber ved McDonalds i Tønsberg. Torbjørn Røe Isaksen fikk pratet med de to som jobber i Sandefjord. 

 2021 august 20210819 125042 4

Ministeren tror man går glipp av mye god arbeidskraft ved å ikke inkludere utviklingshemmede i arbeidslivet. Han ønsker at alle som vil jobbe, skal komme seg ut i jobb.

– Jeg tenker at det er et stort sløs. Vi har delvis klart å snu noe av trenden ved å bruke mer penger på varig- og tilrettelagt arbeid. Men vi trenger også enda flere av disse som HELT MED for å få det til. Målet er jo helt klart at alle som har lyst til å jobbe burde få jobbe, sier Røe Isaksen.

 2021 august 20210819 124143Fra venstre: Magnus Dagestad (franchisetaker McDonalds Vestforld og Telemark), Sander (ansatt på McDonalds gjennom HELT MED-ordningen), Stine Johansen (ansatt på McDonalds gjennom HELT MED-ordningen), Torbjørn Røe Isaksen (arbeids- og sosialminister) og Darin Fakhir (driftssjef for restauranten)

Sitater fra artikkelen i Sandefjors blad er satt i kursiv. Alle foto: Jarle Eknes, HELT MED.

Les hele saken i Sandefjords blad (bak betalingsmur)

 2021 august 20210819 122602 3