Skip to main content
Jonas Gahr Støre besøker arbeidstakere på Scandic som har fått jobb gjennom HELT MED

Stas med statsministerbesøk

Adrian og Robert fikk statsminister Jonas Gahr Støre på besøk. Statsministeren ønsket å høre mer om HELT MED-ordningen, og om Adrian og Robert sine erfaringer med arbeidslivet.

 

Besøket foregikk på Scandic Nidelven i Trondheim, hotellet som 12 år på rad har vunnet prisen for beste hotellfrokost. Det er ved dette hotellet Robert jobber til daglig, og statsministeren fikk blant annet være med inn i personalkantinen, hvor Robert har en rekke sentrale oppgaver. Jonas Gahr Støre fikk på seg hansker og arbeidsforkle, og fikk prøve seg i noen av de samme oppgavene som Robert har.

Adrian jobber til vanlig ved Scandic Lerkendal, men i dag var begge til stede på Scandic Nidelven for å gi statsministeren en god opplevelse og god informasjon.

01 Støre entrer Scandic v3Adrian og Robert tok imot statsministeren utenfor hotellet, og fulgte ham inn.

 

Nylig fikk Stiftelsen HELT MED økning på 4,4 millioner kroner over statsbudsjettet, i forbindelse med budsjettforhandlingene mellom SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet. 

-- Det handler om å se og høre hva som skjuler seg bak en budsjettfost vi har jobba for -et tilbud til veldig arbeidsdyktige, engasjerte mennesker, men med litt utfordringer knyttet til å få dem inn i jobb, Det gjør rett og slett veldig inntrykk på meg. De har en arbeidsstolthet og innsats som er inspirerende, sa Støre til avisen Nidaros.

02 Adrian Jonas Robert v2Adrian, Jonas og Robert

 Det ble gode samtaler mellom de tre. Robert Norli Hamnes fortalte at han fikk jobben på hotellet i 2019, og har fått prøvd seg i en rekke funksjoner. Nå har han hovedansvar for viktige funksjoner i personalkantinen, i tillegg til renholdsoppgaver i fellesområdet. Han søkte på jobben mens han var på Peder Morset Folkehøgskole, og gikk dermed direkte fra skole og inn i arbeidslivet.

Les mer om veien fra folkehøgskole til arbeidslivet for Rober i denne artikkelen

 2 blide fyrerFra venstre: Robert og Adrian

Også Adrian ble ansatt i Scandic i 2019, ved Skandic Lerkendal, der han er en viktig ressurs for hotellet. Han har mottatt den prestisjefylte prisen «Be you» fra Scandic.  «Be you» er én av fire kjerneverdier i Scandic, og prisen vant han i konkurranse med 12.000 andre ansatte i Scandic i Norge og en rekke andre land.

-- Scandic har noen verdier: Be you, be bold, be pro og be caring. Og jeg fikk prisen «be you», fordi jeg har vært meg selv. Jeg har vært meg selv mot gjestene, og mot de ansatte. Jeg har også turt å gå ut av min egen komfortsone, forteller Adrian.

Før han begynte å jobbe på Scandic Lerkendal, jobbet Adrian i resepsjonen på arbeids- og inkluderingsbedriften Prima. Dette var også en jobb han trivdes i, og det var veilederen hans som tipset om HELT MED. En jobb i ordinært arbeidsliv har alltid stått høyt på lista for Adrian:

--Det har jo på en måte vært målet å jobbe i ordinært arbeidsliv. Og når jeg så at man kunne få den tilretteleggingen på arbeidsplassen, så syns jeg det var ganske bra.

Les artikkel om Adrian her


gjengenFra venstre: Emil Raaen, Arbeiderpartiets ordførerkandidat for Trondheim, Adrian, servicemedarbeider Scandic Lerkendal, Jonas Gahr Støre, statsminister, Robert Norli Hamnes, servicemedarbeider Scandic Nidelven, Asle Prestegård, administrerende direktør i Scandic Norge, Jarle Eknes, daglig leder HELT MED, 
Scandic har allerede ansatt 25 personer gjennom HELT MED-ordningen, og har store planer for videre samarbeid med HELT MED.

 

gruppesamtale

 Det hersket stor enighet rundt bordet om betydningen av god oppfølging. Den solide oppfølgingen gjennom HELT MED-ordningen, gjennom hele yrkeskarrieren til den enkelte, har vært helt avgjørende for at Scandic ville inngå et slikt samarbeid, forteller administrerende direktør Asle Prestegård. Han var selv svært sentral da de aller første arbeidsplassene gjennom HELT MED ble opprettet for litt over fem år siden. De fem som den gang ble ansatt på Scandic hotell i Bergen står fortsatt i de samme jobbene. Og stortrives.

I Trondheim utføres oppfølgingen i HELT MED-ordningen i tett samarbeid med Prima. Prima eies av Trondheim kommune (60 %) og Trondheim Røde kors (40 %). Prima har som hovedmål å stryke den enkeltes muligheter i arbeidslivet, og utvikle virksomheters menneskelige ressurser.

 

gruppe scandic