Skip to main content
John-Håkon Nybakk fikk fast jobb i Bodø/Glimt

Med Bodø/Glimt i øyet

Tekst og foto: Jarle Eknes. Video: Statsministerens kontor.

 

John-Håkon Nybakk er den første som har fått jobb i en idrettsorganisasjon gjennom HELT MED-ordningen. Nylig fikk han fast ansettelse i Bodø/Glimt i 100 prosent stilling. Dette ble markert og bejublet i Bodø, med videohilsen fra statsminister Erna Solberg.

Hilsningen ble svært godt tatt i mot av John-Håkon, familiemedlemmer, Bodø/Glimt, Frem og Norges fotballforbund, som alle var til stede. HELT MED setter stor pris på den anerkjennelsen dette innebærer fra regjeringen for HELT MEDs  innsats for arbeidsinkludering. Det markerer samtidig et godt og viktig engasjement fra regjeringen for å bidra til at personer med utviklingshemming gis muligheter for å bli gode, likeverdige deltakere i arbeidslivet.

 

Frode Thommasen er daglig leder i Bodø/Glimt, og var den som tok beslutningen om å inngå samarbeid med HELT MED. Og ikke minst deltok han i beslutningen om hvem av alle jobbsøkerne de skulle velge. De hadde en rekke kandidater som alle ville gjort en god jobb, men endte opp med å velge John-Håkon.

-- Vi som klubb har vært opptatt av å bygge klubben stein på stein med god kompetanse og de rette menneskene. Vi har rekruttert John-Håkon fordi han kan bidra til å løfte klubben opp til det nivået vi ønsker. Vi jobber med utvikling, og samhold og lojalitet er veldig viktige elementer i klubbens virksomhet. Vi følte at det var en veldig god match mellom oss og John-Haakon da vi intervjuet ham, og tiden har vist at vi gjorde et godt valg. G’en i Glimt står for glede. Det skal være gøy å være hos oss, og der bidrar han sterkt, sa Thommasen.

--Så har jeg lyst til å takke HELT MED. Jeg var nok noe skeptisk før jeg møtte dere, fordi jeg fryktet at det skulle bli nok et halvhjertet inkluderingstiltak. Det har jo blitt gjort noen forsøk tidligere på å få til noe lignende, uten at det alltid har vært så vellykket som det burde ha vært. Men den måten jeg ble møtt på, og den seriøsiteten HELT MED la på bordet viste høy kvalitet.

Bodø 20210617 111310

--Måten dere har fasilitet disse prosessene på, gjør oss som arbeidsgiver veldig trygg på de tingene vi går inn i. Det dere har skapt av konsept er det en utsøkt glede for oss som arbeidsgiver å være en del av. Vi håper også at dette kan være en inspirasjon for andre arbeidsgivere, slik at dette blir den suksessen det fortjener å være, sa Thommesen, før han ga ordet videre til Ernst Pedersen i Norges fotballforbund, avdeling Nordland.

 Bodø DSC02322 okErnst Pedersen, kretsleder, NFF Nordland

 -Samfunnsengasjement blir viktigere og viktigere i fotball og idrett forøvrig. Vi har ikke vært så gode som vi burde være på integreringsbiten, med enkelte viktige unntak, som blant annet Innstranda IL her i Bodø. Det blir flere og flere medlemmer i klubbene, og dermed trengs det også flere ressurser tilgjengelig for å utføre jobben på en god måte. Fotball, som organisasjon, har derfor et enormt potensiale for å være med på denne typen inkluderingsarbeid. Bodø/Glimt har stått frem som er fyrtårn i norsk fotball på banen, men også når det gjelder verdier de jobber for.


Ernst Pedersen har tidligere jobbet i Aetat, og har et langvarig engasjement for målgruppens muligheter i yrkeslivet.

Bodø 20210617 111242Det ble en stor dag og flott markering for John-Håkon,. Her har han mottatt blomstergratulasjon fra HELT MED.

Bodø 20210617 123232John-Håkon har 100 % stilling, og driver Bodø/Glimt butikken på Aspmyra. Der pakker han varer og gjør det trivelig for både kunder og kolleger.

 

Bodø 20210617 111421Roger Strand fra Frem mottar blomster fra HELT MED. Roger er den som gir oppfølging til arbeidstakerne og arbeidsgiverne i HELT MED-ordningen for Bodø. En arbeidslivslang oppfølging er sentral i HELT MED-ordningen.

 

Bodø 20210617 111321I HELT MED-ordningen er det alltid minst en person som har et særlig ansvar for den daglige kontakt og internopplæring. I Bodø/Glimt er det Vilde Hiller Rasmussen som har gleden av å være John-Håkons nærmeste kollega og mentor (fadder).

 

                Markeringen ble gjennomført på Scandic havet i Bodø.