Skip to main content
Fra venstre: Marius Kyte Alfheim (daglig leder), William (nyansatt hos McDonald’s) og Idun Bortne (fylkesleder for Venstre). Foto: Jarle Eknes

Idun Bortne (V) gratulerer Wiliam med fast jobb på McDonald's

Idun Bortne er 1ste vara på Stortinget fra Hordaland og bystyrepolitiker i Bergen. Hun deltok på markeringen hvor Wiliam som den første personen med utviklingshemming har fått jobb på McDonalds gjennom HELT MED-ordningen.

Også BA (Bergensavisen) er tilstede og dekker begivenheten.

– Dette er veldig viktig for William. Nå føler han seg verdsatt. Han trives og har en svært god mestringsfølelse, sier mor Tine Tjore.

Hun sier at sønnen har forsøkt andre arbeidsplasser, men at de har vært for ukjent og skremmende for ham.

– Her virket det trygt med en gang. Måten han er blitt tatt imot på er fantastisk, sier Tjore.

Hun forteller at sønnen hadde kommet seg langt inn i «Play Station-verdenen» og var i ferd med å endre døgnrytme etter å ha vært lenge alene hjemme.

– Nå har han fått seg rutiner og andre vaner. Vi ser på ham at han trives med å bidra og å bli verdsatt, sier Tine Tjore til BA.

Les reportasjen i BA her (bak betalingsmur)

HELT MED er en storsatsing på arbeidsinkludering for mennesker med utviklingshemming, som har fått øremerkede midler gjennom statsbudsjettet for 2018 og 2019. Hvis politikerne velger å prioritere dette også i fortsettelsen, kan vi nå målsettingen om mer enn tusen arbeidsplasser for utviklingshemmede i ordinært arbeidsliv innen ti år. Over hele landet.

Les reportasjen i Fanaposten her

«HELT MED viser vei når det gjelder arbeidsinkludering av dem som har større bistandsbehov. Erfaringene fra prosjektet bør være en inspirasjonskilde når offentlig politikk skal utformes.»
Kenneth Stien, direktør NHO Arbeid og inkludering

«HELT MED bidrar til et mer inkluderende arbeidsliv, og sikrer rett til arbeid for personer med utviklingshemming»
Mimmi Kvisvik, forbundsleder Fellesorganisasjonen (FO)

«Jeg håper vi kan få et nasjonalt løft med mange nye arbeidsplasser gjennom HELT MED, som kan gi karrieremuligheter for alle»
Dag Inge Ulstein, tidligere finansbyråd i Bergen kommune

William i sving på McDonald’s. Foto fra reportasjen i Fanaposten, ved journalist/fotograf Ståle MelhusWilliam i sving på McDonald’s. Foto fra reportasjen i Fanaposten, ved journalist/fotograf Ståle Melhus