Skip to main content
Fra venstre: Idar H Olsen, Ildrid Kjøl, Øyvind Brunsvik, Stig Gjetøy og Arne Volden. Alle ansatt ved NAV Kristiansund.

HELT MED-stilling i NAV Kristiansund

Øyvind fikk den aller første jobben i Kristiansund gjennom HELT MED-ordningen. Han har tidligere vært på dagsenter, men ønsket å prøve noe nytt. Han søkte på stilling som trivselsvert hos NAV, og fikk jobben. Det har blitt en suksesshistorie som fortjente kake og feiring. -NAV har blitt en bedre arbeidsplass med Øyvind på laget, sa avdelingsleder Idar H. Olsen. 

NAV bedre arbeidsplass GP 2Faksimile, Tidens krav

 – Jeg vil gi en ubetinget ros til ideen og viljen til å se ressurser i folk som kanskje vanligvis har en mer passiv tilværelse. Det handler om at vi som samfunn greier å ta vare på ressurser som ellers ikke blir brukt, sa avdelingssjef Idar Olsen i Nav Kristiansund til Tidens krav.

– Senest i dag var det en kollega som kom til meg og sa at det er så kjekt å komme på jobb og møte smilet til Øyvind. Han sørger for at det ser pent og rent ut rundt oss. Han holder styr på nøkler, og han sørger for at det er papir i skriverne. Han er alltid på jobb til fastsatt tid, og han har alltid et varmt smil. Øyvind er en kjemperessurs for oss. Han er brikken som skulle til for å gjøre Nav til en bedre arbeidsplass, sa Olsen til avisen.

HELT-MED-og-Varde.jpgFra venstre: Kjell Vidar Fromholtz (Varde), Marianne Kreutz (HELT MED) og Gunn Kruse Steen (Varde).

Bak hver eneste suksesshistorie om de så langt 240 ressurspersonene som har fått fast jobb gjennom HELT MED, ligger det til grunn et godt samarbeid mellom blant annet kommunene, arbeidsgiverne og lokale tiltaksarrangører som bistår med oppfølging. I Kristiansund er det Varde som står for den gode oppfølgingen, sammen med HELT MED sentralt. Avdelingsleder Kjell Vidar Fromholtz og jobbspesialist Gunn Kruse Steen fra Varde var begge til stede under markeringen. Vardes innsats har vært avgjørende for det vellykkede arbeidsforholdet Øyvind har hos NAV, og er klar for fortsatt samarbeid med HELT MED om flere arbeidsplasser i kommunen.

Marianne Kreutz (jobbskaper og koordinator i HELT MED) har vært sentral i alle fasene, og holdt tale på arrangementet. Hun fortalte at det var fem søkere til stillingen. To var ved dagsenter, en jobbet i VTA-S-ordning hos Varde, og to var helt uten jobb eller annen lignende dagaktivitet. Hun fortalte at Øyvind møtte svært forberedt til intervjuet.

– Dette er en målgruppe som har falt mellom mange stoler i arbeidslivet, med det resultat at svært mange står uten noe tilbud. Dette til tross for at mange har en betydelig arbeidsevne, har veldig lyst å komme i jobb, og med litt tilrettelegging og oppfølging vil være en betydelig ressurs som arbeidslivet har stort behov for, sa Marianne Kreutz i HELT MED.

Kake2 SharpenAI Focus

Øyvind gratuleres med å være den første som fikk jobb gjennom HELT MED-ordningen i Kristiansund. Kaken representerer en fremtidstro, hvor målet er at dette skal være den første i en lang rekke av jobbmuligheter for målgruppen i Kristiansund.

Kommunalsjef_3-SharpenAI-Focus.jpgKommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson overrakte blomster til Øyvind brunsvik, på vegne av ordføreren. 

Kommunalsjef Siv Iren Stormo Andersson fortalte de i hennes avdeling har nedfelt et mål om ti HELT MED-stillinger. HELT MED-satsingen i Kristiansund er godt forankret i kommunen. Kommunens begeistring og engasjement lover godt for fortsettelsen, der ressurspersoner med utviklingshemming, utviklingsforstyrrelser og lærevansker gjennom dette vil få flere jobb- og karrieremuligheter.

– Jeg er stolt av at Nav tar det første steget og at Kristiansund nå er i gang med Helt Med-prosjektet, sa kommunalsjefen til Tidens krav.

  

Oversikt-SharpenAI-Focus.jpg

– Jeg stortrives her. Det er så mange kjekke kollegaer. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, sa hovedpersonen selv, Øyvind Brunsvik, til Tidens krav.

 

Alle foto (bortsett fra faksimile fra Tidens krav): Jarle Eknes, daglig leder i HELT MED.

 Les artikkelen i Tidens krav (bak betalingsmur)