Skip to main content

HELT MED-satsing i Vesterålen og Lofoten

Stiftelsen HELT MED har inngått samarbeidsavtale med Axello i Vesterålen, for å etablere arbeidsplasser gjennom HELT MED-ordningen, og gi den langvarige oppfølgingen som må til for å lykkes.


– Vi ser frem til å komme i gang og håper at vi får til noe i Vesterålen. Helt Med er en kjempeflott aktør som gir mer mangfold til deltakerne som har en utviklingsforstyrrelse eller funksjonsnedsettelse som gjør det vanskelig å få til noe på ordinære vilkår, sier Maria Johannes ved Axello til Vesterålen online.

 

vest artikkel

 

– Vi har alt å vinne på samarbeid, for sammen står vi sterkere, forteller Dannevik - og legger til: – I 1991 hadde 95 prosent av de med en utviklingshemming en dagaktivitet eller arbeid, i 2017 hadde tallene dalt til 47 prosent.


Dannevig er klar for å samarbeide for å bidra til å løse disse utfordringene.


Les artikkelen i Vesterålen online her (bak betalingsmur)

 

Også bladet Vesterålen har dekket denne gladsaken.

– Jeg er helt sikkert på at det finnes arbeidsplasser for denne målgruppen i Vesterålen, sier Johansen til bladet Vesterålen, og forespeiler blant annet helse- og omsorgsetaten i kommunene.

– Kanskje kan en person være et tilskudd til de andre ordinære ansatte ved å ha tid til å prate med eldre, gå tur eller utføre oppgaver som kan avlaste de som har evig nok å gjøre. Det skal ikke være en konstruert jobb, sier hun.

Les artikkelen i Bladet Vesterålen her (bak betalingsmur)

Vesterålen 10 gigapixel hq scale 2 00x

 

I Vesterålen holdt HELT MED presentasjon for politikere, ansatte i kommuneadministrasjonen, og ansatte i Axello og i tjenester til innbyggere med funksjonsnedsettelser.
Turen gikk også til Lofoten, hvor Ørjan Hinna og Peter Dannevig fra HELT MED blant annet møte Vestvågøy ASVO, ordføreren i Vågan kommune, rektor på Aust- Lofoten videregående skole og vår første arbeidsgiver i Lofoten, Lofotferie AS i Kabelvåg. Guide i Lofoten var Knut Ivar Saarheim, teamleder i Lias Kompetanse i Svolvær.

Lofoten 2