Skip to main content
Statsministerens nyttårstale for 2023

HELT MED i statsministerens nyttårstale

I nyttårstalen trekker statsministeren frem betydningen av arbeid.

--Mange som står utenfor arbeid både vil og kan arbeide. Det skal vi hjelpe til med, sa statsminister Jonas Gahr Støre. 

--I Trondheim, på Scandic Nidelven hotell, fikk jeg følge Adrian og Robert på en vakt på kjøkkenet tidlig i desember. Det vil jeg sent glemme. De har en utviklingshemming, og fikk jobb gjennom ordningen «HELT MED». De møtte meg med en kunnskap og yrkesstolthet som gjorde dypt inntrykk.

--Selvsagt skal vi som fellesskap legge til rette for at de skal kunne jobbe. Arbeid er viktig for å ta vare på seg og sine, for den psykiske helsen og for å føle at vi er til nytte. Arbeid viser at vi stiller krav og forventninger til hverandre. Arbeid holder næringslivet og økonomien i gang. Det er også viktig for å finansiere utdanning, forskning og kunnskap.

2 blide fyrer

I forbindelse med statsministerens besøk på Scandic Nidelven uttalte han følgende:

--Å få folk i arbeid, er vår viktigste jobb. Det gir folk inntekt å leve av, men så mye mer enn det. Jeg fikk være med Robert og Adrian på en jobbøkt på kjøkkenet på Scandic Hotell Nidelven. De har fått jobb gjennom HELT MED, en flott ordning som sørger for at folk med utviklingshemming kan komme i arbeid. Dette er viktig, for samfunnet som helhet, men særlig for de det gjelder. Det var lett å se yrkesstoltheten og arbeidsmoralen hos Robert og Adrian. HELT MED kan vise til konkrete resultater, og har klare mål om nye arbeidsplasser. Regjeringa har derfor foreslått å styrke støtten til HELT MED, og håper dette vil bidra til at enda flere personer med utviklingshemming får fast jobb. Jeg vil berømme hotellet, kommunen og HELT MED som legger til rette for at dette lar seg gjøre i praksis. Hele ideen til Arbeiderpartiet om at arbeid til alle er jobb nummer 1, handler også om dette.

01 Støre entrer Scandic v3

-- Det er svært verdifullt og inspirerende at statsministeren nevner HELT MED og møtet med Adrian og Robert i Trondheim i nyttårstalen. Noe av det viktigste vi som samfunn kan gjøre er å sørge for god inkludering, gjennom hele livet, i skole, arbeid, fritid og på alle livets områder. Statsministerens budskap er et signal om at denne innsatsen nå må og skal intensiveres. Ord må bli til handling. Rettigheter må bli til hverdag og virkelighet, sier styreleder i Stiftelsen SOR, Karl Haakon Sævold.

-- Både offentlige og private arbeidsgivere må nå kjenne sin besøkelsestid. HELT MED er mer enn beredt til ytterligere satsing. 170 arbeidsplasser skal bli flere. Noe av det vesentlige med HELT MED-modellen er at den, i tillegg til å skape arbeidsplasser også sørger for god oppfølging, på den enkelte arbeidsplassen, hele veien, påpeker Sævold.

SOR-styrelederen er glad for at det er svært mange arbeidsgivere som har meldt og melder interesse og at HELT MED har mange gode støttespillere blant både sentrale og lokale politikere fra hele det politiske spekteret.

 

02 Adrian Jonas Robert v2

 Dette ble toppsaken i Adresseavisen.

Adresseavisen 2

 -- Kjempemorsomt. Det er ikke hver dag man blir nevnt av statsministeren, sier Adrian Erlandsen til Adresseavisen.

-- Jeg ble veldig overrasket, sier Robert Norlie Hamnes.

gruppesamtale

 For Adrian og Robert, som begge har jobbet på Scandic hotell i tre år, ble det en fantastisk start på det nye året.

-- Å bli satt pris på, og nevnt av statsministeren, betyr mye for meg, Robert og alle andre som er med i HELT MED, sier Adrian.

-- Det er veldig stas. Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk vite at vi var nevnt i talen, men det er bare morro, sier Robert til Adresseavisen.

rsz robert n og jonas forside

 -- Dette er storartet, sier Jarle Eknes til Adresseavisen. Eknes er daglig leder i HELT MED.

-- Det er et kvalitetsstempel å bli nevnt i statsministerens nyttårstale, og vi håper det gjør det enda lettere å få med flere arbeidsgivere på laget. 170 personer har allerede fått fast jobb gjennom HELT MED, rundt omkring i Norge. Ambisjonen er 100 nye hvert år. I Trondheim er det tre som har fått jobb på Scandic, og 11 som har fått jobb på sykehjem. Sammen med Trondheim kommune skal vi i 2023 ha en storsatsing i Trondheim, med en rekke nye arbeidsplasser og arbeidsmuligheter.

HELT MED kommer i 2023 til å utvide aktivitetene i en rekke kommuner, og også etablere oss i nye kommuner, der engasjementet for arbeidsinkludering er stort. Det er bare å ta kontakt :-)

 

gjengen