Skip to main content
God stemning. Mimi Karlsen (med følge), minister for "Børn, Unnge og Familier" på Grønland, møter representanter fra HELT MED, Tromsø idrettslag og Scandic Ishavshotell

Grønland inspirert av HELT MED

En delegasjon fra Grønland, med minister Mimi Karlsen i spissen, tok kontakt med HELT MED for å få vite mer om arbeidsinkluderingsmodellen og våre erfaringer. I forbindelse med deres reise til Tromsø, ønsket de å treffe  arbeidsgivere og arbeidstakere som har fått jobb gjennom HELT MED. Det ble et svært hyggelig møte på Alfheim stadion, hvor ledelsen i Tromsø idrettslag og Scandic Ishavshotell delte sine erfaringer. Tilstede var naturligvis også de dyktige arbeidstakerne som har fått jobb gjennom HELT MED-ordningen på disse gode arbeidsplassene. 

1 tr SharpenAI FocusTIL hadde besøk av den grønlandske ministeren Mimi Karlsen (nummer to fra venstre) . Hun var i Tromsø for å se på modellen for arbeidsinkludering av personer med utviklingshemming som Kamillia Mork nyter godt av. Til høyre ser vi daglig leder i «Helt med!» Jarle Eknes. Også daglig leder i TIL Øyvind Alapnes er med på bildet. Foto:  Leif-Morten Olaussen, Nordlys.

 

Både på dagtid og på kampdager finner man Kamilla Mork i kantinen på Alfheim. Hun legger ikke skjul på at hun trives der, skriver avisen Nordlys. -- Det er nesten hele livet mitt. Her får jeg hjelp hele veien dersom det skulle være noe, sier hun til journalisten.

--Vi er veldig glad for at Kamilla er her sammen med oss. For oss er Kamilla en helt vanlig ansatt som utfører sin jobb på en utrolig god måte. Og dette tror jeg er grunnen til at det fungerer så bra. At Kamilla blir inkludert inn i vårt ordinære arbeidsliv, sier daglig leder i TIL, Øyvind Alapnes, til avisen.

2 gronland SharpenAI Focus gigapixel low res scale 0 50xFra venstre: Jarle Eknes, daglig leder i HELT MED, Kamilla Mork, kantinemedarbeider TIL og Tom Høgli, samfunnskontakt "TIL for alle"

 Mork roser arbeidsmiljøet på Alfheim, og forteller at hun er svært glad for mulighetene hun har fått gjennom HELT MED.

Mimi Karlsen, minister for "Børn, Unge og familier" på Grønland, forteller at de synes HELT MED er en meget spennende organisasjon. På sin tur til Tromsø har de også besøkt, UNN, Barnehuset og Familievernkontoret.

 

nordlysMarcelo Quinan, Flickr

 

Tilstede var også Paul H. Remmer, direktør ved Scandic Ishavshotell, sammen med en av de ansatte som har fått jobb gjennom HELT MED. De aller første arbeidsplassene i HELT MED-ordningen ble etablert i Scandic kjeden for mer enn fem år siden. Dette har vært en ubetinget suksess. Så langt har 24 personer fått jobb gjennom HELT MED, og Scandic har planer om betydelig utvidelse.

grønland tromsø SharpenAI Focus

Disse deltok på arrangementet:

Mimi Karlsen, Minister for «Børn, Unge og Familier»
Heidi Lindholm, Departementschef for Børn, Unge og Familier
Tuperna Kristensen, Ministersekretær
Martin Pedersen, Afdelingschef for Råd og Jura ved Departementet for Sundhed
Rógvi Finnson Johansen, Koordinator ved Departementet for Sundhed


Øyvind Alapnes, daglig leder TIL
Tom Høgli, samfunnskontakt «TIL for alle»
Kamilla Mork, kantinemedarbeider
Nina Larsen, kantineleder/fadder


Poul H. Remmer, GM Scandic Ishavshotel
Scandic-ansatt gjennom HELT MED, servicemedarbeider


Jarle Eknes, daglig leder HELT MED
Ørjan Hinna, kvalitetssjef HELT MED