Skip to main content
Stortingsrepresentant Margret Hagerup (H) + Jann Aasbak og Jarle Eknes (HELT MED)

Første stilling på videregående skole

120 personer har fått fast jobb gjennom arbeidsinkluderingsordningen HELT MED, og nå har også Rogaland fylkeskommune blitt HELT MED. Vår mann har fått eget kontor og fast jobb på Gand videregående skole i Sandnes, og dette ble feiret med gode ord fra blant annet Margret Hagerup (stortingspolitiker for Høyre), Lars Tore Helgeland (rektor), Solveig Ege Tengesdal (leder for opplæringskontoretfor Rogaland fylkeskommune) og Randi Hummervoll (seksjonssjef Rogaland fylkeskommune). I tråd med alle smittevernshensyn deltok noen av gjestene på storskjerm, fra hjemmekontor i Bergen og Oslo.

Det at skolen er så fornøyd med ansettelsen, kan inspirere andre videregående skoler rundt i landet til å følge i fotsporene til Gand videregående skole og Rogaland fylkeskommune.

 

2021 mars gand IMG 0298 okServering før taler og blomsteroverrekninger.

Margret Hagerup gratulerte Gand VGS sin nye kollega med fast jobb, og skolen som har fått en så dyktig og viktig medarbeider. Hun redegjorde også for hvordan regjeringen har støttet opp med øremerkede midler, slik at HELT MED har kunnet etablere 120 stillinger for personer med utviklingshemming og uføretrygd i ordinært arbeidsliv. Hagerup har møtt og blitt kjent med veldig mange av de som har fått jobb gjennom HELT MED, og hennes engasjement har betydd svært mye for den veksten HELT MED har hatt de siste årene. 

2021 mars gand IMG 0314 ok redSolveig Ege Tengesdal er leder for opplæringsutvalget for Rogaland fylkeskommune, gruppeleder i KrF og, tidligere fylkesordfører i Rogaland og tidligere direktør for atføringsbedriften Uninor as.

Solveig Ege Tengesdal ønsket velkommen til den ny-ansatte, og understreket at ansettelsen er en milepel.

--Alt for ofte ender vi opp med å ansette folk som ligner oss selv, og glemmer å se etter andre kvaliteter. For det har definitivt du. Du har glimt i øyet, og viser at du bryr deg om de du omgås. Du legger merke til ting som andre overser. Du står på og får ting gjort, og går ikke lei av å utføre arbeidsoppgavene dine.

2021 mars gand IMG 0330 ok redRektor Lars Tore Helgeland og Randi Hummervoll, seksjonssjef Rogaland fylkeskommune

 

Randi Hummervoll uderstreket at denne ansettelsen stemmer med Rogaland fylkeskommune sin profil, som blant annet  handler om å være inkluderende.

--HELT MED er et utrolig interessant prosjekt, og vi håper å kunne utvide samarbeidet til å også omfatte andre videregående skoler i Rogaland, sa Hummervold.

 

Jann Aasbak, organisasjonsjef i Stiftelsen HELT MED, ga ros til Gand videregående skole, og takket for det gode samarbeidet.

--Skolen har jobbet veldig godt og målrettet for å få dette til, og har sikret inkluderingsprosessene slik at dette har blitt svært vellykket.

 

 2021 mars gand IMG 0334 ok redSandra F. Eriksen, representant for de ansatte, Utdanningsforbundet

Avslutningsvis tok Sandra F. Eriksen ordet, og kom med mange fine ord om sin nye kollega. -Han er alltid blid, taktfull og utfører en utmerket jobb. Det er veldig fint å ha ham med på laget, sa hun til forsamlingen.

  

2021 mars gand IMG 0339Omvisning på arbeidsplassen hans på Gand videregående skole

Etter markeringen fikk alle gjestene omvisning på skolen. Han har eget kontor, som han viste frem, og fortalte om hvilke arbeidsoppgaver han har.

Ettersom vår mann er svært opptatt av nettvett, ønsker han ikke at det legges ut hverken navnet hans eller bilder av ham. Derfor er det de som hyller ham som dominerer på bildene. Det er likefullt Gand VGS sin nye kollega som er hovedpersonen her :-)

Et viktig kjennetegn for HELT MED-modellen er oppfølging fra ekstern jobbspesialist gjennom hele arbeidskarrieren. I Rogaland er det Fretex Jobb som utfører den gode oppfølgingen, ved jobbspesialist Hanne Kluge.

Et annet sentralt element, er at alle får en fadder som har et særlig engasjement og ansvar for intern støtte og opplæring. På Gand videregående skole er det Inger Siren Skregelid som har denne rollen.