Arbeidsinkludering i Compass Group

Vi har avtalt å komme på besøk til kantinen der Sattawat jobber. Egentlig har han ikke tid til å ta imot oss sier han. Dette er den travleste tiden på dagen, og han har mange kunder å ta vare på. Men han setter av tid til stortingspolitiker Aleksander Stokkebø (H) og Hilde Onarheim (H).

Sattawat jobber i kantinen på «Skipet». «Skipet ligger innerst i Puddefjorden og danner inngangsporten til Bergen ved Gamle Nygårdsbro. Bygget er det første og største næringsbygget i Bergen som oppføres i massivtre.» (GC Rieber Eiendom).

Det er Compass Group som drifter denne kantinen. Kasper Vigsø Pedersen, Site Manager Compass Group, forteller at i kontrakten med GC Rieber var et av kravene til kantineleverandøren at det skulle være en ansatt gjennom Stiftelsen HELT MED.
Kasper tok derfor kontakt med HELT MED, og det ble lyst ut en stilling i kantinen som kantinemedarbeider. Sattawat søkte, og fikk jobben. De andre ansatte og kundene ellers er strålende fornøyd.

Sattawat og Alexander Henriksen 2

«Han lærer oppgaver fort og er alltid smilende og blid» sier kantineleder Alexander Henriksen. «Sattawat hjelper til med de fleste oppgavene som er i kantinen. Han ordner med salatbaren, står i oppvasken, setter på plass vare, rydder kopper og fat, lager kaffe, fyller på med pålegg, hjelper til med å lage suppe, og mye mer».

Mens vi står og prater med Sattawat så kommer noen kunder forbi. De skryter masse av Sattawat, og spesielt at han alltid er så smilende og blid.

«Dette er en jobb jeg trives veldig godt i», sier Sattawat. «Og så er det kjekt å komme seg ut og treffe andre mennesker, og lære nye ting».

Sattawat gigapixel standard scale 2 00x

Med under besøket er også Anne Kristine Vetås, jobbspesialisten som følger opp de som har fått jobb gjennom HELT MED. Anne jobber til vanlig på Nordnes Verksteder. Hun følger opp flere arbeidstakere som har fått jobb gjennom HELT MED, men også arbeidsgiverne.

Før jobbet Sattawat på Midtun Vekst (VTA bedrift). Der jobbet han også i kantine, blant annet på Årstad videregående skole. Han trivdes godt, og spesielt at det var mye folk der. Han følte seg likevel klar til å forsøke noe nytt, lære enda mer og treffe nye mennesker. Mye av oppgavene han gjorde, og det han lærte på Midtun Vekst, har han tatt med seg videre i ny jobb.

Sattawat2 gigapixel standard scale 2 00x

Kontakt

Kontakt oss
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ansatte »

Organisasjonsnummer
924 358 092

Oslo
Postadresse og besøksadresse:
HELT MED, Seljeveien 6, 0575 Oslo

Bergen
Besøksadresse:
HELT MED, Strandgaten 1
(Strandhjørnet), 5013 Bergen

Fakturaadresse
Stiftelsen HELT MED c/o ASR
Accoounting as, Postboks 1027,
1803 Askim

EHF: 924358092

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.